Hvad må man tage med når man sælger hus

Hvad må man tage med når man sælger hus

At sælge sit hus indebærer mere end bare at overdrage nøglerne til den nye ejer. Der er en række vigtige ting, som sælgeren skal være opmærksom på, når de forbereder sig til salget af deres ejendom. Lad os udforske, hvad man må tage med når man sælger hus.

1. Dokumentation

En af de vigtigste ting at medbringe, når man sælger sit hus, er al nødvendig dokumentation. Dette kan omfatte ejendomsdokumenter, som skøde, tingbog, byggetilladelser, energimærke, tilstandsrapport, eventuelle garantier på udførte arbejder og andre relevante juridiske dokumenter. Det er vigtigt at have disse dokumenter klar til gennemgang af køberen og deres rådgivere.

2. Løsøre og inventar

Sælgeren skal også beslutte, hvilket løsøre og inventar der skal medfølge i salget af huset. Dette kan omfatte hårde hvidevarer som køleskab, ovn og opvaskemaskine, fastmonterede skabe, lamper, gardiner, og andre faste installationer. Det er vigtigt at specificere, hvad der er inkluderet i salget, og hvad der eventuelt skal fjernes inden overdragelsen.

3. Nøgler og fjernbetjeninger

Alle nøgler, herunder husnøgler, garageåbnere, og fjernbetjeninger til alarmsystemer eller automatiserede porte, skal overdrages til den nye ejer ved afslutningen af handlen. Det er vigtigt at have disse klar og samlet til overdragelsen for at undgå unødvendige forsinkelser eller problemer.

4. Lån og pantebetalinger

Sælgeren skal også tage hånd om eventuelle lån og pantebetalinger, der stadig er knyttet til ejendommen. Dette kan omfatte at afvikle resterende lån, betale eventuelle pantebetalinger og sikre, at alle finansielle forpligtelser er opfyldt ved afslutningen af handlen.

5. Tilstand af ejendommen

Det er vigtigt at sikre, at ejendommen er i den aftalte tilstand ved overdragelsen. Dette kan indebære at udføre eventuelle aftalte reparationer eller vedligeholdelsesarbejder, rydde ejendommen for personlige ejendele og sikre, at alt er rent og ryddeligt til den nye ejers overtagelse.

Konklusion

At sælge sit hus indebærer mere end bare at underskrive en salgskontrakt. Det er vigtigt at være forberedt og sikre, at alle nødvendige dokumenter, nøgler og ejendele er klar til overdragelsen. Ved at være organiseret og opmærksom på disse detaljer kan sælgeren sikre en problemfri og vellykket overdragelse af ejendommen til den nye ejer.

Se også: Hvorfor bliver dit hus ikke solgt?

Scroll to Top